Letra U

Unitat Popular Independent (UPI)

unitatAgrupació local creada en les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979. Van resultar elegits per dit partit, tres regidors: Sebastià Carlos Baila, Francesc Sanç i Solé i Vicent Ferrà Sorrius. Ja no es presentaren en les següents eleccions municipals, desapareixent definitivament aquesta opció política local. Amb motiu d’aquells comicis havia confeccionat el seu cartell propagandístic, l’artista vinarossenc Sebastià Miralles Puchol.

 

La UPI va ser una candidatura municipal , que amb base assembleària pretenia unir a tots els demòcrates  d’esquerres de Vinaròs en una candidatura única per a fer front al Franquisme, encara molt present en totes les institucions.

La candidatura que en un principi tenia el suport de totes les forces d’esquerra,al final, la van recolzar només els independents  l’Associació de Veïns Migjorn i el PSAN.

Va treure 3 concejals d’un total de 15 . Els seus noms van ser Sebastian Carlos Baila ( segon alcalde ) Joan Francesc Sanç Solé ( Concejal de  cultura) i Vicent Ferrà Sorrrius  (Concejal d’Interior).

Funcionaven totalment per regim assembleari.

Van donar l’alcaldia al PSOE . (Ramón Bofill)

Es varen distingir per les seues reivindicacions sobre la necessitat de L’hospital comarcal, de guarderies municipals a Vinaròs, i per un nou Institut, es van fer moltes millores ecològiques com la repoblació de pins de l’ermita de la Misericòrdia. Varen promoure la creació del Patronat de l’Ermita que pretenia preservar l’ermitori del Puig. Varen contribuir en la salvaguarda de l’Església de Sant Agustí, futur auditori de Vinaròs. (A.C.A.V. 21/09/15)

Comment here

4 + 5 =