Letra R

Rodriguez Fuster, Marcel.lí

rodriguez(Vinaròs agost 1945). Nadador. Va començar a nadar en 1957, aprenent d’Antoni Figueredo. Des de l’any 1958, quan apenes tenia 12 anys i mig, no va parar d’obtenir èxits com a tal; va ser recordman nacional en novembre del 1959. La seua enorme potència física va suplir les deficiències de no tenir entrenador per a millorar els estils ni poder preparar-s degudament tot l’any en una piscina, perquè a Vinaròs no n’hi havia; sols nadava a l’estiu al moll; perdia així temps en els girs respecte als altres nadadors quan les competicions es feien en piscina ja que no els dominava com els altres, però tot i aixó, va batre rècords i ja va ser un atleta excepcional quan sols tenia dotze anys. Va ser becat per estudiar i preparar-se a Madrid. Durant l’estada a la capital d’Espanya va viatjar al Marroc. Com a millor esportista local va ser designat, anys després, portador de la torxa olímpica dels Jocs Olimpics de Barcelona 92, en el trajecte corresponent a la nostra ciutat de la CN-340. Dit acte va congregar una gran multitud d’espectadors.
1957 Marcel-lí té 12 anys. Queda tercer en la prova de natació i regates a Vinaròs. Queda tercer en la travesia al port de Benicarló. Antoni Figueredo fa Vinaròs –Benicarló (7.000m.) i Marcel.lí l’acompanya des d’Aigua Oliva.
1958 Marcel-lí sols té 13 anys Queda en el lloc 10 de la travessia al Port de Barcelona entre 400 participants, tenint encara edat d’infantil. Queda en segon lloc en la travessia al port de València, davant d’Antoni Figueredo (3er) i tenint un incident amb una canya de pescar que li va destorbar. Quart en 1500 m. a Castelló; Bat el rècord regional de 400 m. infantil.
1959 Obté el rècord en 100 m. papallona en maig a l’estadi Castalia de Castelló. Bat el seu propi rècord al mes següent en el mateix lloc. Tercer en la travesia al port de València i se proclama campió regional. En Campionats Provincials guanya els 100 m. papallona i bat el rècord de 200 m. braça, sense esforçar-se. Queda segon, a dos m. del guanyador, en la travessia al port dels Alfacs (una prova massa curta per a ell).
Agost 1959. Marcel-li cumpleix 14 anys.!!! Guanya la travesia al port de Borriana, (després de tirar-se 100 m. per darrere dels nedadors per arribar tard.) En Campionats Regionals bat tres rècords: 200, 400 i 800 m. lliures. Seleccionat per als Campionats d’Espanya. Bat el rècord nacional de 100 m. Queda en 6é lloc en la Travessia al port de Barcelona, permetent-li participar ja que tenia edat d’ infantil.
1960 Primer en la Travessia al port de València. Segon en la travessia al port de Barcelona.
1960 Primer en la Travessia al port de Barcelona.
1961 Etc. Etc.

Comment here

30 + = 34