Letra L

Lotería

loteriaVan correspondre a Vinaròs per la loteria tres milions de pessetes el 21 de maig de 1921. Per cada participació d’una pesseta corresponien 6.000 pessetes. Es va cantar un Te Deum, van voltejar les campanes i va tocar la banda de Música pels carrers. El número era el 6.464, al que estava abonada l’administració de Lotería del Sr. Julio Chillida des de 20 de juny de 1904, sent venut en dècims a Vinaròs, Benicarló, S. Carles de la Ràpita i Alcanar. En la nostra ciutat estava molt repartit el premi per paperetes venudes per Batiste «Sisé» i la revenedora apodada «La Gallineta». El REVERS DE LA MONEDA ens l’aporta la revista local “PATRIA”, en 10 de juliol immediat (PRESTEN ATENCIÓ A LA DATA!!!): «Desde el premio gordo que correspondió a Vinaroz en Mayo, ha adquirido la afición al juego de la lotería caracteres alarmantes en esta ciudad. (…) Pero el colmo ocurrió el martes al poner a la venta participaciones de los números abonados en esta administración, para el sorteo de Navidad !!! (les admiracions són nostres) que se amotinó el público, obligando al lotero a pedir auxilio a la benemérita que se vió negra para poner orden entre los aspirantes a ricos. Sin comentarios».

 

 

93 EL DIARI -LAS PROVINCIAS- VA DONA UNA EXTENSA NOTICIA DEL GORDO EN VINAROS. EN LA FOSTO ALEJANL’any 1964 també va tocar la grossa de Nadal, que va recaure en el número 20.426. En dit sorteig tradicional del 22 de desembre, van ser agraciats amb bastants milions els Srs. Caio Fons i Alejandro Puchal, el propietari de l’afamada “Casa Pocho”, que tenien cadascú d’ells un dècim del número premiat.

 

 

 

 

Però la sort més grossa va vindre en el sorteig de 6 de maig de 1969 amb la lotería que van repartir els xiquets del catecisme, que va donar la fortuna de prop de 100 milions de pessetes repartides entre moltíssima gent, donat que a cada papereta que es venia per 10 pessetes, els van tornar 80.000. El munt d’anècdotes que es van succeir van ser descrites en l’immediat setmanari “Vinaroz”, moltes d’elles per a riure i moltes altres per a plorar.

Comment here

12 − = 8