Letra G

Gómez Martínez, José

gomez_martinez(Vinaròs). Formà part del grup de Teatre creat pel director de l’Institut de Batxillerat Josep López Pérez, anomenat “Candilejas” cap a 1973. Anys més tard ell mateix va escriure una obreta còmica propia, amb el títol de “Pepe siempre será Pepe”, la qual es va representar-se amb assiduitat al canal de televisió local de Vinaròs en juliol/agost de 2009.

Trajectòria artística:
1973-1982: José comença a prendre contacte amb el món del teatre en la dècada dels setanta, concretament durant 1973, a través de la creació del grup “Candilejas”, qui en aquest moment tenia com a director a José López Pérez. En aquesta primera etapa del grup teatral, anirà representant diferents obres durant un període de 9 anys, fins que finalment el grup es dissol en 1982.

1990-actualitat: Passats els anys, José Gómez assumeix el projecte personal de tornar a crear un equip d’actors que segueix vigent fins al present. En aquesta ocasió, igual que en l’etapa anterior, aquest preservarà i tornarà a utilitzar el nom de Candilejas. Durant aquests últims anys, l’obra “Pepe siempre será Pepe”, passarà a ser la comèdia teatral més representada i coneguda. També, al llarg dels anys esdevenidors, anirá participant d’extra en algunes pel.lícules, és el cas de:
1999, “El secreto de la Porcelana” (mini-sèrie televisiva de diversos guionistes)
1999, “París Tumbuctú” (Luis García Berlanga)
2007, “Mataharis” (Icíar Bollaín)
2008, “Amanecer de un sueño” (Freddy Mas Franqueza)

Obres escrites
Des dels anys vuitanta, José ha escrit set treballs de diferents tipologies, alguns dels quals han sigut adaptats al teatre:
1980 – No estés soltero a los setenta. Curtmetratge (comèdia)
1989 – Pepe siempre será Pepe. Obra de teatre (comèdia)
1995 – Jueces y policías. Guió cinematogràfic (policial)
1995 – El espíritu de los policías muertos. Guió cinematogràfic (policial)
1999 – Pastel de golosinas. Obra de teatre (comèdia)
2012 – La noche invita. Obra de teatre (comèdia)
2012 – Pastores errantes. Sèrie televisiva de 12 capítols (comèdia)
(A.C.A.V.)

Comment here

+ 51 = 52