Letra G

Gómes Acebes, Alfredo

gomezNascut a Vinaròs, en 1964, fill de José A. Gómez Sanjuán i de Mª Nati Acebes Fernández. Propietari de l’empresa “Conceptes” dedicada a les arts gràfiques. Casat amb Inmaculada Ferrer, és pare de dos fills: Dani i Malena.
Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, va realizar els cursos de doctorat sobre la història del cinema castellonenc amb l’historiador Miquel Porter Moix. Ha estat coordinador de l’Editorial Lloys de Barcelona i de l’Editorial Antinea en els seus primers anys. Membre del comité organitzador delsCongressos d’Història del Maestrat. És el Director-Fundador del Centre d’Investigació i Documentació del Maestrazgo (C.I.D). Actualment és membre col·laborador de la Junta de l’Associació Cultural “Amics de Vinaròs”.
Ha estat membre fundador del Premi de Literatura “Ciutat de Vinaròs”. En l’actualitat és secretari del certamen d’aquarel·la “Gabriel Puig “Roda” i és membre del jurat del certamen de pintura “Ciutat de Vinaròs”.
Ha donat nombrosos cursos universitaris d’estiu sobre la nostra comarca, a la Universitat “Jaume I” dedicats a la guerra civil en el nord de la província i en l’U.C. Barcelona. Ha organitzat nombroses exposicions de temes històrics en diferents espais locals (Auditori, biblioteca municipal, Caixa rural, casa Membrillera, seus d’associacions locals, etc) i a Barcelona (Casa Amatller). Ha organitzat nombroses exposicions d’art en galeries d’art i espais artístics (Parlament Europeu de Brussel·les, Barcelona, Madrid, València, Girona, Castelló).
Com a historiador i escriptor ha publicat els següents llibres:“Historia del teatro en Vinaròs”, “Guia turística e historica de Vinaròs”, “Art i artesania al carrer”, “La Semana Santa de Vinaròs”, “La ermita de Vinaròs” y “Els Alós”.En l’actualitat està preparant sengles llibres sobre la “Historia de la Cruz Roja de Vinaròs”, sobre la vida i obra del pintor Pablo Béjar i sobre la família Escribano, saga de viticultors, del qual és descendent directe.
Ha publicat centenars d’articles històrics en nombroses revistes locals i nacionals de diferent índole amb les quals ha col·laborat. A més de diverses ponències publicades, presentades a diversos congressos nacionals. És col·laborador de la revista digital Vinaròs News. En 2012 va rebre el premi de periodisme “Manuel Foguet” de mans de l’Associació Cultural “Amics de Vinaròs”. Guanyador del I Premi de Fotografia “Ciutat de Vinaròs” i del cartell de la Setmana Santa local de 2005, entre altres.

Biblioteca Mare Nostrum 45 VINAROS Y EL MAR

Comment here

8 + 2 =