Letra C

COTXERA BATET

L’inici de les obres d’adequació de l’edifici de propietat municipal de la “Cotxera de Batet”, edifici de l’any 1852 situat enfront del passeig marítim de Vinaròs ha suposat el descobriment de restes arqueològiques que estan sent estudiats, però que podrien correspondre a l’antic Fortí, baluard que estava en aquest lloc entre els segles XVIII i XIX, segons va explicar l’arqueòleg David López.

Les troballes s’han produït durant les tasques d’anivellament i arranjament de la planta baixa de l’edifici i va corroborar que, encara que estan en estudi, aquestes restes correspondrien al Fortí segons els primers indicis. “El que hem trobat són paviments de cudol, estructures de murs de l’antiga edificació, que creiem que podrien estar afectades per altres obres posteriors al Fortí i anteriors al Corral de Batet; és a dir, que hi ha una successió de fases i èpoques constructives en aquest solar” (David López)

També s’ha trobat material ceràmic, cristall, fauna i especialment molta malacofauna.

Les obres en aquest immoble, com va explicar el regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, s’escometen en la seua primera fase amb fons de romanents de tresoreria de l’Ajuntament de Vinaròs de l’any 2018, amb un import de 361.000 euros, i consisteixen en el condicionament de la planta baixa i el reforç i acabat de tota l’estructura, façana i fusteria. En una segona fase es realitzarà l’adequació interior de les dues plantes. El pressupost global serà de quasi 600.000€.

Comment here

+ 72 = 77