Letra C

Coc

Són tradicionals del nostre poble els cocs salats fets en tonyina (amb bones vores); i dels dolços, els més característics són el coc de poma, preparat amb pomes de l’agre-dolç; el coc ràpid, el coc de confitura., la coca boba, la coca celestial, etc.
RECEPTA DEL COC EN TONYNA: Amb mig quilo de farina i un punt de llevat natural o prempsat, s’afegeix l’aigua necessària, barrejada a raó d’un terç, amb oli d’oliva; s’amassa fins que estigue ben refinada i s’espera a que fermente, mentre es va preparant la tomata, bé de conserva o natural pelada que s’ha de fregir. Es fa a trossets la tonyna que s’haurà d’arremullar per llevar-li un poc la força de la sal, (es pot substituir per atún de llauna). S’extén la massa per damunt de la llanda deixant les seues vores ben definides i per damunt s’escampa bé la tomata fregida, es reparteix a trossets la tonyna, i s’afegixen pinyonets sense escatimar. S’ornamenta per damunt amb algunes tires de pimentó (pot ser en conserva); s’espolvoreja amb farina i s’afegeix un xorro d’oli, ben distribuit. Es cou al forn, estant ben atent a la seua perfecta cocció.
COC RÀPID. Es prepara amb sucre molt i farina en parts iguales, quatre ous, quatre crostes d’ou de mesura, plenes de llet i una plena d’oli d’oliva; magnèsia o paperets de «graciosa» i llima.
ROLLETS D’AIGUARDENT: Amb una taça de prendre café en llet. s’omple amb oli d’oliva fins que li falte un dit, una de sucre. Mig litre d’aiguardent que sigue fort. La pasta ha d’estar ben treballada i mentre es va amassant, es van fent els rollets.

Comment here

+ 6 = 16